Ma-vr vóór 15 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
Klanten beoordelen ons met een 8.9
Koppen Speelgoed

Corona: vragen en antwoorden

Vragen over de huidige situatie en maatregelen omtrent het coronavirus

Klik op een van onderstaande vragen voor ons antwoord. Dit zijn de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Wat is de status van mijn bestelling? Is er kans op vertraging?

KOPPEN: Ja, er is een kans dat je pakket later aankomt dan normaal. We hopen op je begrip hiervoor. We doen er alles aan om je pakket op tijd te laten bezorgen. We zijn hierin echter afhankelijk van anderen zoals de vervoerder en kunnen het niet garanderen. Maar we doen onze uiterste best om vertraging te voorkomen. Zie ook de melding hieronder: DPD levert mogelijk niet af op adressen van (horeca)bedrijven.

Bezorgen jullie nog bij (horeca)bedrijven, scholen en winkels?

KOPPEN: Let op! Onze vervoerder DPD geeft aan dat de bezorging ontregeld kan zijn. Zo is het afleveren van pakketten bij horeca, scholen, winkels en andere bedrijven voor DPD lastig. Gebruik waar mogelijk een privéadres als afleveradres om vertraging te voorkomen.

DPD: "Voor particuliere adressen introduceren wij de 3e afleverpoging aan huis. Mocht de ontvanger bij de 3e afleverpoging nog steeds niet opendoen, gaat het pakket retour."

DPD: "Voor alle zakelijke adressen (bedrijven/scholen/winkels) zal er maar 1 afleverpoging plaatsvinden. Daarna gaat de zending retour. Voor adressen die gesloten zijn, zullen wij de pakketten niet leveren en retour afzender sturen."

Let dus goed op het ontvangstadres dat je gebruikt om je bestelling te ontvangen! Lees hier meer.

Verandert er iets aan de bezorging van mijn pakket?

KOPPEN: Grotendeels zoals je gewend bent. Bij ons werk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid. We hebben maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Pakketbezorgers houden om deze reden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact. Ze bellen aan of kloppen op het raam en zetten het pakket voor de deur als duidelijk is dat je thuis bent. Zie ook de melding hierboven: DPD levert mogelijk niet af op adressen van horecabedrijven.

Geldt jullie service 'voor 15 uur besteld, de volgende dag in huis' nog in de huidige situatie?

KOPPEN: We doen er alles aan om dat waar te maken! Gelukkig lukt dat ook vaak. We zijn hierin echter ook afhankelijk van anderen zoals de vervoerder en kunnen het niet garanderen. Maar we doen onze uiterste best!

Bezorgen jullie nog in België?

KOPPEN: Ja hoor! De pakketten worden in België nog gewoon aan huis bezorgd.

Kan ik mijn pakket nog bij jullie of bij DPD afhalen?

KOPPEN: Ja, bij ons magazijn in Geldrop en bij de DPD afhaalpunten is afhalen nog gewoon mogelijk. Om fysiek contact te beperken hoef je niet meer te tekenen voor ontvangst.

Hebben jullie nog wel genoeg voorraad?

KOPPEN: Absoluut! Maak je geen zorgen. Onze website geeft bij ieder artikel aan wat de daadwerkelijke voorraad is. Zie ook de FAQ over de voorraadmeldingen bij producten. Voor sommige artikelen worden vervangende producten ingekocht.

Ik zit in quarantaine. Krijg ik mijn pakketje nog wel?

KOPPEN: Ja hoor, ook dan komen bezorgers bij je langs. Ze houden minimaal 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact. Het kan gebeuren dat een bezorger aanbelt of op het raam klopt en het pakket voor de deur neerzet als duidelijk is dat je thuis bent.

Welke maatregelen hebben jullie genomen voor jullie eigen medewerkers?

KOPPEN: Om besmetting te voorkomen houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Medewerkers die thuis kunnen werken, werken thuis. Medewerkers met lichte gezondheidsklachten blijven thuis. Medewerkers die niet thuis kunnen werken (bijvoorbeeld onze magazijnkrachten) houden op het werk minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. We hebben aanvullende hygiëneregels ingesteld zoals het extra schoon houden van de werkplek en omgeving, het werken met handschoenen, vaak handen wassen, enzovoorts. Deurklinken e.d. worden meerdere malen per dag ontsmet. Er staan ontsmettende gels klaar voor de handen. Onze medewerkers houden hier zoveel mogelijk rekening mee en met elkaar.

Leveren jullie ook tijdens een eventuele totale lockdown?

KOPPEN: Van een totale lockdown is nu in Nederland geen sprake. Over de gevolgen van een eventuele totale lockdown gaan we niet speculeren. We hopen dat het niet zover komt. Je bestelling wordt nu in ieder geval gewoon thuis bezorgd.

Kan ik het virus krijgen via mijn pakket?

KOPPEN: Dit risico is erg klein. Het is sowieso goed om je handen vaak te wassen. Doe dat ook na het in ontvangst nemen van je pakket. Lees meer hierover op de website van het RIVM.

Laatst bekeken